Dåb & Navngivning

Dåb

Et barn skal have sit navn senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske på to måder, enten ved dåb i kirken eller ved navngivning.

Ved dåb: Rettes der henvendelse til kirkekontoret i det sogn man hører til. Er du i tvivl om, hvilket sogn, du hører til kan du se det her.
Kontakt kirkekontoret på tlf. 96 34 65 00. På kirkekontoret aftaler vi sammen en dato for dåben og ser hvilken præst der skal døbe barnet.
Faddere: Til dåben skal man vælge faddere ( minimum 2 personer - max. 5 personer) Kirkekontoret skal have navn og adresser  på fadderene, senest 2 uger inden dåben.
For at kunne være fadder skal man være døbt ved den kristne tro, og som minimum have nået konfirmationsalderen.
Præsten der skal døbe barnet kontakter dåbs forældrene 1 - 2 uger inden dåben og aftaler en dåbssamtale hvor dåben og de praktiske ting gennemgåes.

Ved Navngivning: Hvis man ikke ønsker barnet døbt i kirken, eller man skal have lavet pas til barnet inden det er døbt, gøres dette via Borger.dk

I begge tilfælde er det en god idè at læse de regler der gælder for valg af navne og se listen over godkendte drenge-og pigenavne. De findes på Familieretshusets hjemmeside.

Læs mere om Barnedåb på Folkekirken.dk

Lørdags Dåbsgudstjenester: En gang om måneden afholdes der lørdagsdåb i kirken. Lørdagsdåbene foregår kl. 11.00 og ligger som regl i den første weekend i måneden. Se datoer for lørdagsdåb i kirkens kalender, eller spørg på kirkens kontor.