Onsdag d.4.9. kl.14.30 Kontaktklubben

Onsdag d.4.9. kl.14.30 Kontaktklubben

 

”TUR TIL TOPPEN AF KILIMANJARO”

Foredrag ved Jeppe Bisgaard.

Januar 2018. Hvad får en 76 årig ” galning” til at beslutte at holde sin 77 års fødselsdag på toppen af Kilimanjaro?

"Forhistorien er at jeg igennem mange år havde en rigtig god ven, Søren. Når jeg skriver havde, er det fordi Søren desværre døde i Juni 2017.

Når vi mødtes i gamle dage over en flaske, eller to, talte vi altid om 2 ting, vi gerne ville opleve sammen: at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, og en tur med den transibiriske jernbane helt til endestationen.

Årene gik og det blev ikke til mere end snakken, og da Søren for 15 år siden blev alvorlig syg, talte vi aldrig om det siden.

Ved kaffen, efter Sørens begravelse i Juni 2017, kom jeg til at tænke på alt det vi mennesker går og laver planer om, som aldrig bliver til noget, herunder vores tur til Kilimanjaro. På vejen hjem fra begravelsen ringede jeg til Jesper, som jeg vidste arrangerede ture til Kilimanjaro.

På mit spørgsmål om han stadigvæk arrangerede ture til Kilimanjaro, svarede han bekræftende, og han havde en tur i Januar måned 2018, på mit næste spørgsmål, jeg fylder 77 år d.28 Januar, kan jeg da stå på toppen af Kilimanjaro, svarede han også bekræftende, - så har du en deltager mere, var mit svar."