Søndag d.14.4. kl. 11.30 Fernisering

Søndag d.14.4. kl. 11.30 Fernisering

 

Efter højmessen søndag den 14. april, er der fernisering af Asger H. Nielsens værker.


"At male er at leve". Sådan har jeg det. Jeg maler for at gøre rede for mine indtryk og oplevelser af det storslåede landskab her på egnen, hvor jeg bor, syd for Limfjorden og nord for Nissum Fjord.

Jeg er uddannet formningslærer fra Nr. Nissum Seminarium og arbejdede nogle år som lærer. Senere blev jeg cand. theol. fra Aarhus Universitet og var derefter sognepræst i Kolding. Men selvom tiden var godt besat med arbejdsrelaterede opgaver, spillede det kreative en stor rolle alle årene igennem.

Men det var dog først, da jeg blev pensionist, at maleriet tog fart. Siden 2014 har jeg arbejdet på mit værksted med landskaber, portrætter og croquis-tegning. For også mennesket med dets mange udtryk og kropsstillinger, er jeg dybt optaget af og forundret over.

I mine billeder skildrer jeg således mennesker og landskaber. Det skulpturelle vestjyske landskab, kysten og havet er meget inspirerende og udgør sammen med menneskets natur og udtryk en uudtømmelig kilde til billeder. Mine billeder kan læses som eksistentielle manifestationer: Skabelse, lys og mørke – menneskets kamp for at overleve – opbygning og nedbrydning, tidslige forandringer – kultur, tro, teknologi og udvikling.

Men alt er underlang forgængelighed. Jeg holder meget af lyset her ude ved havet. Himlen, skyerne, de vidtstrakte grønne og gule marker, men også mørket, når solen er ved at gå ned, eller det bare er vinter med de sarte farver.

Det er mit håb, at man i Hasseris vil tage godt imod mine malerier og prøve, at leve sig ind i deres fortællinger.

Med venlig hilsen Asger H. Nielsen