KONTAKTKLUBBEN

”Lad håbet trække det længste strå”

Sådan er jeg kommet videre i livet efter at have mistet

Foredrag ved Hanne Brusgaard Petersen

Den 25. november 2016 mistede Hanne sin mand Kjeld. Han cyklede hjem fra sin sædvanlige tur til Vinterbadeklubben i Aalborg og blev påkørt af en lastbil. En time efter vidste Hanne præcist, hvad det betyder, når ”de pårørende er underrettet”.

Foredraget er Hannes fortælling om at miste og alligevel komme til at holde af livet på trods. Det er ikke en opskrift, men en inspiration til at finde en ny kurs i livet og tage den afdøde med i sit videre liv. Hanne fortæller nærværende med et glimt i øjet, men man er ikke i tvivl om, hvor svært det er at miste.

Få minutter efter meddelelsen om Kjelds død, valgte hun, at hun aldrig ville være alene med sorgen. På markant vis har hun båret mindet om Kjeld med sig åbent og synligt i hverdagen og på rejser. Hun har delt sorgen med sin familie, venner og lokalsamfundet, der alle kunne komme i hjemmet og se Kjeld inden bisættelsen. Det valgte over 100 mennesker at gøre.

I foredraget deler hun en række af de tanker og handlinger, hun har gjort sig både i den dybe sorg umiddelbart efter ulykken og frem til i dag. Åbenhjertigt fortæller hun, hvordan hun har fået livet tilbage til noget hun vil og glædes over. Hannes ønske med foredraget er at give håb til dem der sørger, og vise dem konkrete veje til handling i et nyt liv, hvor den afdøde ikke bare bliver sat på en evig piedestal, men får en ny plads et godt sted.

Hasseris kirke åbnede sig allerbedste vis, da familien havde allermest brug for det og Hannes mand Kjeld blev bisat fra Hasseris kirke d. 3. december 2016.

Ved Kjelds bisættelse ønskede familien penge til et varigt minde i stedet for blomster. Pengene er gået til en mindebænk, der i dag står ved vinterbadeklubben tæt ved Kjelds elskede fjord. På bænken er et mindeskilt med familiens motto: ”Lad håbet trække det længste strå.”

Sammen med sine børn har Hanne medvirket i dokumentarprogrammet på DRK: " Du er stadig hos mig”, Sammen om sorgen – personlige historier om

at miste.

Foredraget foregår onsdag den 6. oktober kl. 14.30