Kontaktklubben

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.14.30 - 16.30.

Alle er velkomne

6. marts

”Livet på Borgen - fortalt af en Nordjyde”

Medlem af Folketinget, Retsordfører for Venstre. Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen fortæller i et upolitisk indlæg om vejen til Christiansborg og om dagligdagen i Folketinget - måske krydret med et par varme rygter!

*****************************************************************************************************************************

”Et levet liv set i bakspejlet”.

Foredrag ved Ivar Brændgaard.

Jo ældre man bliver, desto mere klart kan man se sit liv i bakspejlet. Jeg finder ud af, at jeg ikke har nået meget i kraft af mig selv.

Er livet et rent lotterispil, eller er det påvirket af mange andre menneskers beslutninger, eller er det Guds finger, der driver et menneske rundt i manegen? Mit liv blev formodentlig allermest påvirket i juni 1864, allerede små 100 år før jeg selv blev født.

Hør en af mine oldeforældres historie. En lærer i Hurup blev som KFUM-leder en rollemodel for mig og mange andre unge, som gav vore liv retning. Han fostrede en drengedrøm i mig, som senere gik i opfyldelse. En sidste øjebliksindsigt på 15 minutters vild inspiration fik mig gennem nåleøjet til forsvarets sproguddannelse.

Det ændrede mit liv. Denne intense uddannelse gav mig en selvtillid, som jeg bestemt ikke havde med mig fra Thy. Jeg var fast besluttet på at blive præst, men en anden bestyrelse kom først, og jeg gik lige fra eksamensbordet til en højskoleforstanderstilling, selvom jeg aldrig tidligere havde sat mine ben på en højskole.

En mærkelig indskydelse fik mig til at søge stillingen som TV-direktør for den regionale TV-station TV MIDTVEST.

Mod alle odds fik jeg stillingen.

Fra første dag var det op ad bakke, men jeg fik 28 spændende år i billedfortællingens tjeneste. Nu er jeg utilpasset pensionist og ind imellem fungerende sognepræst, så min præstedrøm og min uddannelse endelig kan blive virkeliggjort.

1. maj

”Mig og Kirsten Hüttemeier”.

Foredrag ved Henrik Bugge Mortensen.

Når navnet Kirsten Hüttemeier nævnes kommer de fleste uvilkårligt til at tænke på skåneærmer, opskrifter med masser smør og fløde samt ikke mindst TV-serien ”Hüttemeiers Madmagasin”, som i midten af 1990’erne gjorde den kendte madskribent og TV-kok til ren kult.

Manden bag de populære TV-programmer er Henrik Bugge Mortensen, der tager os med en tur bag kameraet, når han fortæller om samarbejdet med Kirsten Hüttemeier. Et samarbejde, der udviklede sig til et venskab og fire kogebøger bl.a. Kirsten Hüttemeiers biografi ”Mit liv med mad og mennesker”.

Det hele begyndte ved lidt af en tilfældighed i 1993, hvor Kirsten Hüttemeier medvirkede som gæst i TV2/Nords julekalender, som det år blev optaget på Børglum Kloster.

Året efter, da Kirsten Hüttemeier fyldte 80 år, producerede Henrik Bugge Mortensen en portrætudsendelse og her opstod idéen til at lave et egentligt TV-køkken.

Det blev til 24 programmer som uge efter uge opnåede seertal på mere end halvanden million seere, hvilket endnu ikke er overgået af noget andet madprogram på dansk TV.

Foredraget indeholder også fortællingen om Kirsten Hüttemeiers fantastiske liv – her ikke mindst med fokus på den viljefaste kvinde, der i forretningslivet måtte kæmpe side og side med mændene.

5. juni Sommerudflugt Program følger: Tilmelding skal ske den 1. maj 2019 fra kl.14.00, inden mødet i Kontaktklubben.

Nærmere oplysning: Mie Holmsberg tlf. 98 18 24 02