Kontaktklubben

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.14.30 - 16.30.

Alle er velkomne, men vi skal gøre opmærksom på at der p.t. er tilmeldingskrav, via kirkens kontor.

Juleudgaven af kontaktklubben onsdag 2. december er aflyst

************************************************************************************************************

Onsdag den 6. januar kl. 14.30. er aflyst

”Lad håbet trække det længste strå”

Foredrag ved Hanne Brusgaard Petersen.

Sådan er jeg kommet videre i livet efter at have mistet!

Den 25. november 2016 mistede Hanne sin mand Kjeld. Han cyklede hjem fra sin sædvanlige tur til Vinterbadeklubben i Aalborg og blev påkørt af en lastbil. En time efter vidste Hanne præcist, hvad det betyder, når ”de pårørende er underrettet”.

Foredraget er Hannes fortælling om at miste og alligevel komme til at holde af livet på trods. Det er ikke en opskrift, men en inspiration til at finde en ny kurs i livet og tage den afdøde med i sit videre liv. Hanne fortæller nærværende med et glimt i øjet, men man er ikke i tvivl om, hvor svært det er at miste. Få minutter efter meddelelsen om Kjelds død, valgte hun, at hun aldrig ville være alene med sorgen.

På markant vis har hun båret mindet om Kjeld med sig åbent og synligt i hverdagen og på rejser. Hun har delt sorgen med sin familie, venner og lokalsamfundet, der alle kunne komme i hjemmet og se Kjeld inden bisættelsen. Det valgte over 100 mennesker at gøre.

I foredraget deler hun en række af de tanker og handlinger, hun har gjort sig både i den dybe sorg umiddelbart efter ulykken og frem til i dag. Åbenhjertigt fortæller hun, hvordan hun har fået livet tilbage til noget hun vil og glædes over.

Hannes ønske med foredraget er at give håb til dem der sørger, og vise dem konkrete veje til handling i et nyt liv, hvor den afdøde ikke bare bliver sat på en evig piedestal, men får en ny plads et godt sted. Hasseris kirke åbnede sig på allerbedste vis, da familien havde allermest brug for det og Hannes mand Kjeld blev bisat fra Hasseris kirke d. 3. december 2016.

Ved Kjelds bisættelse ønskede familien penge til et varigt minde i stedet for blomster. Pengene er gået til en mindebænk, der i dag står ved vinterbadeklubben tæt ved Kjelds elskede fjord.

På bænken er et mindeskilt med familiens motto: ”Lad håbet trække det længste strå.”

Sammen med sine børn har Hanne medvirket i dokumentarprogrammet på DRK. ” Du er stadig hos mig”, Sammen om sorgen – personlige historier om at miste.

Onsdag den 3. februar kl. 14.30.

”BAGLANDET” - et fællesskab for tidligere anbragte.

Mange tror, at når en tidligere anbragt har været i plejefamilie eller på institution, så er der taget godt hånd om dem. Det er der på nogen områder, men ofte har de haft en mangelfuld start på livet med traumer og svigt bag sig.

Deres skolegang er ofte mangelfuld, der har svært ved at danne relationer og kan ofte være meget ensomme.

Når vi får kontakt til en tidligere anbragt tilbyder vi et netværk med andre tidligere anbragte og personalet. Personalet bliver den troværdige voksne i en periode af deres liv. Vi bliver dem man spørger til råds og søger vejledning hos.

I netværket derimod kan de spejle sig i andre og derved finde ud af, at de ikke er de eneste. Vi håber, at de kan finde den støtte og opbakning blandt hinanden de ellers mangler.

Vores netværk er kendetegnet ved at være meget rummeligt, for alle ved, hvor svært det kan være at skabe gode relationer. For at understøtte netværket laver vi mange aktiviteter sammen af alle mulige slags, vi laver mad sammen, vi hygger og hjælper hinanden.

Ud over netværket yder vi råd og vejledning og hjælper den unge med at finde ud af, hvem de skal tale med.

Vi tager gerne med, hvis det er nødvendigt. Vores mål er, at de unge hjælper hinanden og de bliver mere selvhjulpne til at aktivt liv.

Mie Holmsberg tlf. 98 18 24 02