Kontaktklubben

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.14.30 - 16.30.

Alle er velkomne

Onsdag den 6.  november 2019:

"Politiet og politiets rolle i en stærkt globaliseret verden.”

Foredrag af Anne Marie Roum Svendsen, Politidirektør.

Hvad er befolkningens forventninger til politiet? Hvordan kan det være, at mens kriminalitetstallene styrtdykker flere år i træk, ja så stiger utrygheden i befolkningen samtidig?

Og hvordan sikrer vi at befolkningen fortsat har tillid til at politiet løser opgaven med sikkerhed og kriminalitets- bekæmpelse fremover?

Jeg har været politidirektør siden 2017, og min vej dertil har været først som jurist og senere offentlig anklager. Jeg var således chefanklager for anklagemyndigheden i Nordjylland, da jeg blev udnævnt som direktør. At det skulle blive politi og offentlig administration var ikke noget tilfælde.

Jeg er vokset op i en familie, hvor det altid har været vigtigt, at man kunne gøre en forskel for nogle andre. Hvor der altid er blevet talt for og imod, og hvor det politiske aspekt af den offentlige administration altid har haft en fremtrædende plads.

Det er en ballast, som jeg værdsætter meget, for min hverdag er fyldt med valg og prioriteringer. For hvad er for eksempel tilgængeligt politi? Er det politistationer i mange mindre byer? Er det on-line policing 24/7? Er det at politiet kommer hurtigt, når der er behov for dem? Er det en effektiv straffesagsbehandling?

De fleste vil sikkert sige: Det hele!, men jeg vil gerne illustrere de prioriteringer og dilemmaer, som fylder rigtigt meget i ledelsen af en politikreds. Jeg håber, at vi kan få en god debat undervejs omkring holdninger og værdier til politi og tryghed.

********************************************************************************************************************************************************

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.1 4.30 - 16.30.

Alle er velkomne.

Mie Holmsberg tlf. 98 18 24 02