Kontaktklubben

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.14.30 - 16.30.

Alle er velkomne

Onsdag den 4.  september 2019:

”TUR TIL TOPPEN AF KILIMANJARO”

Foredrag af Jeppe Bisgaard.

Januar 2018.
Hvad får en 76 årig ” galning” til at beslutte at holde sin 77 års fødselsdag på toppen af Kilimanjaro?

Forhistorien er at jeg igennem mange år havde en rigtig god ven, Søren. Når jeg skriver havde, er det fordi Søren desværre døde i Juni 2017.

Når vi mødtes i gamle dage over en flaske, eller to, talte vi altid om 2 ting, vi gerne ville opleve sammen: at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, og en tur med den transibiriske jernbane helt til endestationen.

Årene gik og det blev ikke til mere end snakken, og da Søren for 15 år siden blev alvorlig syg, talte vi aldrig om det siden.

Ved kaffen, efter Sørens begravelse i Juni 2017, kom jeg til at tænke på alt det vi mennesker går og laver planer om, som aldrig bliver til noget, herunder vores tur til Kilimanjaro.

På vejen hjem fra begravelsen ringede jeg til Jesper, som jeg vidste arrangerede ture til Kilimanjaro.

På mit spørgsmål om han stadigvæk arrangerede ture til Kilimanjaro, svarede han bekræftende, og han havde en tur i Januar måned 2018, på mit næste spørgsmål, jeg fylder 77 år d.28 Januar, kan jeg da stå på toppen af Kilimanjaro, svarede han også bekræftende, så har du en deltager mere, var mit svar.

********************************************************************************************************************************************************

Onsdag den 2.  oktober 2019:

”MATADOR I ORD OG TONER” – Et koncertforedrag.

Medvirkende: Toner af Guld

Musikken, der indgår i Matador, er et relativt uudforsket område, som Toner af Guld med stor entusiasme har kastet sig over.

Tidens toner med Marguerite Viby, Leo Mathiesen, Lulu Ziegler og Ib Schønberg understreger stemninger af glæde, vemod, munterhed og drama.

Det samme gør Rødes bryllups-optræden, de tyske soldaters traurige lieder samt indslag på Postgaarden af finkulturel karakter.

Toner af Guld guider publikum på en musikalsk tidsrejse fra 1929-1947, hvor genrerne er bredt repræsenteret med alt fra operette til revyviser og jazz.

Numrene bindes sammen af små fortællinger om TV-succesen, musikken og perioden, og de integrerede fællessange afrundes på festlig vis af Konsulinde Holms sølvbryllupspoesi på ”Sølvstænk i det gyldne hår”.

Den midtyske duo, Toner af Guld, består af ægteparret Helle og Dynes Skovkjær – en klassisk sopran og en klaverspillende bedemand.

Helle og Dynes har gennem ni åroptrådt sammen ved talrige kirke- og sognekoncerter og private og offentlige arrangementer med et bredt repertoire, bestående af operette, musical, wienermusik, viser og evergreens samt den danske salme- og sangskat.

De har begge en fortid som skuespillere på sommerspillet Busbjerg, hvor de traf hinanden i 2008.

Onsdag den 6.  november 2019:

"Politiet og politiets rolle i en stærkt globaliseret verden.”

Foredrag af Anne Marie Roum Svendsen, Politidirektør.

Hvad er befolkningens forventninger til politiet? Hvordan kan det være, at mens kriminalitetstallene styrtdykker flere år i træk, ja så stiger utrygheden i befolkningen samtidig?

Og hvordan sikrer vi at befolkningen fortsat har tillid til at politiet løser opgaven med sikkerhed og kriminalitets- bekæmpelse fremover?

Jeg har været politidirektør siden 2017, og min vej dertil har været først som jurist og senere offentlig anklager. Jeg var således chefanklager for anklagemyndigheden i Nordjylland, da jeg blev udnævnt som direktør. At det skulle blive politi og offentlig administration var ikke noget tilfælde.

Jeg er vokset op i en familie, hvor det altid har været vigtigt, at man kunne gøre en forskel for nogle andre. Hvor der altid er blevet talt for og imod, og hvor det politiske aspekt af den offentlige administration altid har haft en fremtrædende plads.

Det er en ballast, som jeg værdsætter meget, for min hverdag er fyldt med valg og prioriteringer. For hvad er for eksempel tilgængeligt politi? Er det politistationer i mange mindre byer? Er det on-line policing 24/7? Er det at politiet kommer hurtigt, når der er behov for dem? Er det en effektiv straffesagsbehandling?

De fleste vil sikkert sige: Det hele!, men jeg vil gerne illustrere de prioriteringer og dilemmaer, som fylder rigtigt meget i ledelsen af en politikreds. Jeg håber, at vi kan få en god debat undervejs omkring holdninger og værdier til politi og tryghed.

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.1 4.30 - 16.30.

Alle er velkomne.

Mie Holmsberg tlf. 98 18 24 02