Kontaktklubben

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.14.30 - 16.30.

Tilmelding er ikke nødvendig.

********************************************************************************************************************

Onsdag den 6. oktober kl. 14.30

”Lad håbet trække det længste strå”

Sådan er jeg kommet videre i livet efter at have mistet

Foredrag ved Hanne Brusgaard Petersen

Den 25. november 2016 mistede Hanne sin mand Kjeld. Han cyklede hjem fra sin sædvanlige tur til Vinterbadeklubben i Aalborg og blev påkørt af en lastbil. En time efter vidste Hanne præcist, hvad det betyder, når ”de pårørende er underrettet”.

Foredraget er Hannes fortælling om at miste og alligevel komme til at holde af livet på trods. Det er ikke en opskrift, men en inspiration til at finde en ny kurs i livet og tage den afdøde med i sit videre liv. Hanne fortæller nærværende med et glimt i øjet, men man er ikke i tvivl om, hvor svært det er at miste.

Få minutter efter meddelelsen om Kjelds død, valgte hun, at hun aldrig ville være alene med sorgen. På markant vis har hun båret mindet om Kjeld med sig åbent og synligt i hverdagen og på rejser. Hun har delt sorgen med sin familie, venner og lokalsamfundet, der alle kunne komme i hjemmet og se Kjeld inden bisættelsen. Det valgte over 100 mennesker at gøre.

I foredraget deler hun en række af de tanker og handlinger, hun har gjort sig både i den dybe sorg umiddelbart efter ulykken og frem til i dag. Åbenhjertigt fortæller hun, hvordan hun har fået livet tilbage til noget hun vil og glædes over. Hannes ønske med foredraget er at give håb til dem der sørger, og vise dem konkrete veje til handling i et nyt liv, hvor den afdøde ikke bare bliver sat på en evig piedestal, men får en ny plads et godt sted.

Hasseris kirke åbnede sig allerbedste vis, da familien havde allermest brug for det og Hannes mand Kjeld blev bisat fra Hasseris kirke d. 3. december 2016.

Ved Kjelds bisættelse ønskede familien penge til et varigt minde i stedet for blomster. Pengene er gået til en mindebænk, der i dag står ved vinterbadeklubben tæt ved Kjelds elskede fjord. På bænken er et mindeskilt med familiens motto: ”Lad håbet trække det længste strå.”

Sammen med sine børn har Hanne medvirket i dokumentarprogrammet på DRK: " Du er stadig hos mig”, Sammen om sorgen – personlige historier om

at miste.

Onsdag den 3. november 2021 kl.14.30

SANDHEDEN OM NORDKOREA.

En førstehåndberetning fra verdens strengeste diktaturstat.

-Foredrag med tryllekunstneren og tv-debbatøren fra TV2-Østjylland, Jesper Grøkjær.

Jesper Grønkjær er aktuel med sin anmelder roste bog “Frihed fra himlen”.

Jesper rejser kloden rundt for at skabe smil. Særligt er han kendt for sine anmelder roste bøger og tv-dokumentar, hvor han begiver sig ind i lukkede miljøer. Han har besøgt massemordere i Mellemamerika, kannibaler på Ny Guinea og munke i Tibet. Nu har han igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea.

Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til dagligt blev det til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud at se monomenter og statuer, der alle havde det ene mål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en ellers lukket verden. Som den første danske forfatter, er lykkes Jesper Grønkjær at opsporer og lave interviews med nordkoreanske afhoppere i andre dele af Asien. De fortæller om menneskehandel, drab, tortur - og det samfund som Jesper blev nægtet at se. Hør rystende personlige beretninger fra de som har siddet i politiske fangelejre med 70.000 andre fanger, eller hør om afhoppernes flugt igennem Kina, Thailand, Cambodja og Sydkorea.

Jespers force er, at han balancerer mellem det humoristiske og det seriøse. Tilhørerne i foredraget både griner og gruer i et foredrag med smukke fotos og unikke tv-klip

Ønskes nærmere informationer, kontakt kirkekontoret på 06346500, eller Mie Holmsberg tlf. 98 18 24 02