Koncerter

Fredag den 13. maj, Bededag kl. 16.00

KANTATEGUDSTJENESTE

Johann Sebastian Bach’s kantate BWV 131 “Auf der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir”

Teksten til kantate 131 lægger sig op ad psalme 130 , som netop er en af læsningerne

til Bededag, 2. tekstrække . Vi kender den også fra Luthers gendigtning af samme ”Af dybsens nød,

o Gud til dig” ( nr. 496 i salmebogen).

Kantaten er en af Bach´s allerførste – måske den første – af en lang række skrevet over tekster til alle søndage i kirkeåret.  Denne adskiller sig herfra ved at være et bestillingsarbejde fra en af præsterne i Mühlhausen til en specialgudstjeneste efter en stor og ødelæggende brand i byen i maj 1707.

Margrethe Smedegaard, sopran, Liv Lund Poulsen, alt, Jens Olav Heckmann, tenor, Søren Ohlsen, bas, Judith Blauw, obo, Else Marie Tolbøll, violin, Marianne Haldrup, orgel, Henriette Rosendal, liturg

**********************************************************************************************************************

Lørdag den 14. maj kl. 16.00

-med Skt. Andreas Kirkekor og Hasseris Kirkes Pigekor.

De to kirkekor fra Randers og Aalborg vil sammen synge foråret ind med et udvalg af nogle af vores yndlingsforårssange samt en opførelse af Bob Chilcotts jazzmesse.

Akkompagnetører og dirigenter: Vibeke Bonde Persson og Liv Kirstine Lund Poulsen”

Tirsdag den 24. maj kl. 19.30

Koncert Mariagerfjord Kammerkor og Hobro Kammerorkester.

Tirsdag den 24. maj kl. 16 er der koncert i Hasseris Kirke hvor man kan høre Mariagerfjord Kammerkor og Hobro Kammerorkester.

På programmet er der bl.a. Schuberts meget smukke ”Deutsche Messe”.

Koret ledes er dirigent Anders Olesen og orkestret dirigeres af Morten Lønborg Friis, der til daglig er leder af Rebild Kulturskole.

Koncerten er et samarbejde mellem Mariagerfjord Kammerkor og Hobro Kammerorkester der også tidligere har lavet flere koncerter sammen.

Korets repertoire strækker sig fra renæssancemusik af Palestrina over nogle af de store barokværker, for eksempel Händels Messias, til den danske romantiks sange og nutidige værker.

Hobro Kammerorkestret, der er tilknyttet Mariagerfjord Kulturskole, er startet i 1982.
Orkestret spiller lettere klassisk musik, og har tidligere bl.a. lavet en række kirkekoncerter, koncerter på Hobro Gymnasium, og været på flere orkesterrejser til udlandet.