Hasserisaften

Hasserisaften 2021

Foredragene afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og foregår i Hasseris kirkes krypt. Der er ingen entre, men beskeden betaling for kaffe/the og kage

******************************************************************************************************

Onsdag den 10. november kl. 19.30

KØN OG IDENTITET- erindringsglimt fra søndagsskolen i Hirtshals til Det Etiske Råd

Foredrag af Christian Borrisholt Steen

Med den barske og ufriserede natur omkring Hirtshals som baggrundstæppe for sin opvækst og opvokset i hvad man vel ville kalde en klassisk indremissionsk kernefamilie med far, mor og tre søskende, var spørgsmål om køn og identitet ikke noget, der fyldte meget i de første tyve år af Christian Borrisholt Steens liv.

Men hans seks år som medlem af Det Etiske Råd kastede ham ud i spændende og lærerige diskussioner om køn, kønsidentitet, juridisk kønsskifte, krænkelseskultur og identitetspolitik. Hans kristne livs- og menneskesyn og hans vendsysselske baggrund har været med til at forme hans menneskesyn - herunder også hans syn på debatten om køn og identitet. I foredraget fortæller han om, hvordan hans opvækst og tiden i Det Etiske Råd har været med til både at forme, men også modne og nuancere hans syn på emner som netop køn og identitet.

Om Christian Borrisholt Steen:

Christian Borrisholt Steen er født i 1977 i Hirtshals. Han er cand.mag. i samfundsfag og psykologi fra Aalborg Universitet og Master i Etik og Værdier i Organisationer fra Aarhus Universitet. I perioden 2012-2018 var han medlem af Det Etiske Råd.

Siden 2014 har han holdt mere end 100 foredrag rundt omkring i sognegårde og kirker i hele Danmark. Han skriver jævnligt klummer om alt mellem himmel og jord - men mest om etik, tro og eksistens - til blandt andet Kristeligt Dagblad og NORDJYSKE Stiftstidende.