Hasserisaften

Hasserisaften 2021

Foredragene afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og foregår i Hasseris kirkes krypt. Der er ingen entre, men beskeden betaling for kaffe/the og kage

Onsdag den 13. oktober kl. 19.30

B. S. INGEMANN

Foredrag af Lone Kølle Martinsen.

Hvem var i grunden B.S. Ingemann, og hvilket aftryk har han sat på det danske samfund? Foredraget vil især komme ind på den række af historiske romaner og digte han udgav mellem 1824 og 1836.

Lone Kølle Martinsen er historiker og ansat som seniorforsker ved Aarhus Universitet, Institut for Kultur og Sanfund - Grundtvigscentret.

*********************************************************************************************************

Onsdag den 10. november kl. 19.30

KØN OG IDENTITET- erindringsglimt fra søndagsskolen i Hirtshals til Det Etiske Råd

Foredrag af Christian Borrisholt Steen

Med den barske og ufriserede natur omkring Hirtshals som baggrundstæppe for sin opvækst og opvokset i hvad man vel ville kalde en klassisk indremissionsk kernefamilie med far, mor og tre søskende, var spørgsmål om køn og identitet ikke noget, der fyldte meget i de første tyve år af Christian Borrisholt Steens liv.

Men hans seks år som medlem af Det Etiske Råd kastede ham ud i spændende og lærerige diskussioner om køn, kønsidentitet, juridisk kønsskifte, krænkelseskultur og identitetspolitik. Hans kristne livs- og menneskesyn og hans vendsysselske baggrund har været med til at forme hans menneskesyn - herunder også hans syn på debatten om køn og identitet. I foredraget fortæller han om, hvordan hans opvækst og tiden i Det Etiske Råd har været med til både at forme, men også modne og nuancere hans syn på emner som netop køn og identitet.

Om Christian Borrisholt Steen:

Christian Borrisholt Steen er født i 1977 i Hirtshals. Han er cand.mag. i samfundsfag og psykologi fra Aalborg Universitet og Master i Etik og Værdier i Organisationer fra Aarhus Universitet. I perioden 2012-2018 var han medlem af Det Etiske Råd.

Siden 2014 har han holdt mere end 100 foredrag rundt omkring i sognegårde og kirker i hele Danmark. Han skriver jævnligt klummer om alt mellem himmel og jord - men mest om etik, tro og eksistens - til blandt andet Kristeligt Dagblad og NORDJYSKE Stiftstidende.