Hasserisaften

Hasserisaften 2020/21

Foredragene afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og foregår i Hasseris kirkes krypt. Der er ingen entre men der er begrænset antal pladser og derfor er tilmelding nødvendig. Dette kan gøres ved henvendelse til kirkens kontor.

Onsdag den 20. januar kl. 19.30 AFLYST

Foredrag af Lone Kølle Martinsen

B.S. Ingemann

Hvem var i grunden B.S. Ingemann, og hvilket aftryk har han sat på det danske samfund? Foredraget vil især komme ind på den række af historiske romaner og digte han udgav mellem 1824 og 1836.

*********************************************************************************************************

Onsdag den 10. februar kl. 19.30

Foredrag af Kasper Bro Larsen, professor ved Aarhus universitet

Tænkepause om den historiske Jesus

Jesus sagde ”Følg mig!” I dag har han flere følgere end nogen kendis på Twitter.

Men hvem var den historiske Jesus? Bibelforskningen har været på jagt efter svaret i snart 250 år. Og forslagene er mange: en politisk revolutionær, en hippiefilosof, en jødisk freelance-rabbi, en bondeprofet, en healer-charlatan – eller bare Guds søn.

Foredraget vil tegne en skitse af den historiske Jesus og fortælle historien om, hvordan han efter sin død blev anset for kristen.

Er den historiske Jesus overhovedet relevant for kristendommen i dag?

Kasper Bro Larsen er professor i Det Nye Testamente og kristendommens tilblivelse ved Aarhus Universitet.

Han udgav i 2018 bogen Jesus i Aarhus Universitetsforlags Tænkepause-serie.